Registro completo |
Provedor de dados: |
Animal Sciences
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País: |
Brazil
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Título: |
Nutritional and fermentation parameters of Xaraés grass silage produced with bacterial additive
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Autores: |
Silva, Erickson Tiago Pinheiro da; Instituto Federal Goiano
Guimarães, Katia Cylene; Instituto Federal Goiano
Marques, Karolyna Oliveira; Instituto Federal Goiano
Carvalho, Thony Assis; Instituto Federal Goiano
Antonio, Patricia; Instituto Federal Goiano
Vieira Junior, Marcos Ires Rodrigues; Instituto Federal Goiano
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Data: |
2014-07-23
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Ano: |
2014
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Palavras-chave: |
50404008 ensiling
Forage
Inoculant
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Resumo: |
The use of bacterial additives in forage silages with low content of dry matter prevents undesirable fermentation and reduces losses by gases (PG) and effluents (PE) during the ensiling process. This study aimed to evaluate the fermentation parameters, chemical composition and in vitro digestibility of silage of Urochloa brizantha cv. Xaraés produced with bacterial additive. The inoculant contained the following strains: Propionibacterium acidipropionici + Lactobacillus plantarum; Lactobacillus buchnari; Propionibacterium acipropionici + commercial enzymes and Lactobacillus plantarum and Pediococcus pentosaccus, at 0, 25, 50, 75, 100, and 125% of the recommended level for sugarcane (2 g ton-1). The experiment was a completely randomized design with four replications, and six levels of inoculant (0, 25, 50, 75, 100, and 125%). There was a quadratic relationship between the inoculant addition and the levels of pH, PE, DMIVD, NDF, ADF and LIG of the silage. PG and MM increased linearly with the addition of inoculant. The N-NH3, DM, CP, CEL, HEM and EE were not affected by the inoculant. Bacterial additive at 50% provided increased DMIVD. Appropriate values were found for pH and NH3.
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Tipo: |
Info:eu-repo/semantics/article
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Idioma: |
Inglês
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Identificador: |
http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/22885
10.4025/actascianimsci.v36i3.22885
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Editor: |
Editora da Universidade Estadual de Maringá
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Relação: |
http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/22885/pdf_37
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Formato: |
application/pdf
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Fonte: |
Acta Scientiarum. Animal Sciences; v. 36, n. 3 (2014); 265-269
Acta Scientiarum. Animal Sciences; v. 36, n. 3 (2014); 265-269
1807-8672
1806-2636
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Direitos: |
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DECLARAÇÃO DE ORIGINALIDADE E CESSÃO DE DIREITOS AUTORAIS Declaro que o presente artigo é original, não tendo sido submetido à publicação em qualquer outro periódico nacional ou internacional, quer seja em parte ou em sua totalidade. Declaro, ainda, que uma vez publicado na revista Acta Scientiarum. Animal Sciences, editada pela Universidade Estadual de Maringá, o mesmo jamais será submetido por mim ou por qualquer um dos demais co-autores a qualquer outro meio de divulgação científica. Através deste instrumento, em meu nome e em nome dos demais co-autores, porventura existentes, cedo os direitos autorais do referido artigo à Universidade Estadual de Maringá e declaro estar ciente de que a não observância deste compromisso submeterá o infrator a sanções e penas previstas na Lei de Proteção de Direitos Autorias (Nº9609, de 19/02/98).
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